Institutul de Cercetări Juridice „Acad.Andrei Rădulescu” al Academiei Române: SESIUNEA ANUALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE cu tema Simplificarea – imperativ al modernizarii și ameliorării calității dreptului ,17 aprilie 2015

  Institutul de Cercetări Juridice
„Acad.Andrei Rădulescu” al Academiei Române
ORGANIZEAZA
SESIUNEA ANUALĂ DE COMUNICĂRI ȘTIINȚIFICE
cu tema
  Simplificarea – imperativ al modernizarii și ameliorării calității dreptului
                                   Bucureşti, 17 aprilie 2015
Casa Academiei, Calea 13 Septembrie nr.13, sectorul 5, București

Promovarea unei „bune guvernări” publice presupune raţionalizarea modului de funcţionare a statului şi a instrumentelor folosite, printre care se află şi cele de natură normativă. Proliferarea normelor juridice – la nivel naţional, al Uniunii Europene şi internaţional – reprezintă astăzi un fenomen general, ce generează costuri – juridice, administrative, economice ş.a. – tot mai apăsătoare pentru individ şi întreaga societate.

Remediul acestei situaţii îl reprezintă simplificarea, sub diferitele sale aspecte – simplificarea administrativă, a limbajului ori a tehnicilor legislative -, o metodă veche, frecvent utilizată, dar un concept nou care încearcă să se afirme în câmpul teoriei juridice. Simplificarea dreptului ca acţiune administrativ-juridică a cunoscut diverse experienţe naţionale şi la nivelul UE. Ele au acreditat o serie de principii de desfăşurare, au stabilit obiective de atins şi promovat metode şi tehnici specifice de realizare a acestora.

Dintre temele posibil de abordat, cu titlu orientativ menţionăm: conceptul de simplificare a dreptului şi formele sale de manifestare; obiective, tehnici şi instrumente de realizare; simplificare şi complexitate; codificare şi simplificare; descentralizare şi simplificare; simplificarea în diverse ramuri de drept; simplificarea în dreptul UE (smart regulation); simplificarea în dreptul internaţional .

Pentru înscriere vă invităm să transmiteţi formularul de participare până la termenul stabilit (20 ianuarie 2015), la adresa de e-mail aurapreda7@yahoo.ro

FORMULAR de INSCRIERE (download)

Lucrările in extenso se vor transmite până, cel mai târziu, la data de 20 februarie 2015, la aceeași adresă de e-mail.

Lucrările se redactează în limba română, în limita a 6-8 pagini, în considerarea formatului cerut (Instrucțiuni Tehnoredactare), având incluse abstractul și cuvintele cheie, redactate în limba engleză.

INSTRUCTIUNI TEHNOREDACTARE (pdf)

Lucrarea in extenso este supusă unui proces de tip double blind peer review, realizat de referenţii ştiinţifici ai sesiunii științifice, în conformitate cu cele mai înalte standarde ştiinţifice internaţionale.

Lucrările acceptate de Comitetul ştiinţific al Sesiunii, vor fi notificate ca atare autorilor până la data de 10 martie 2014.
Comitetul ştiinţific îşi rezervă dreptul de a refuza acceptarea lucrărilor care nu se încadrează în aria tematică a Sesiunii, care nu se supun exigenţelor de evaluare ştiinţifică, ori pe cele care nu se reconsideră şi nu se refac în termen rezonabil, potrivit observaţiilor şi sugestiilor Comitetului ştiinţific.

COMITETUL STIINTIFIC (pdf)

Taxa de participare este de 200 LEI, și se achită până la data de 20 martie 2015. Taxa de participare include: accesul la lucrările conferinţei, mapa conferinţei, un exemplar din Volumul Sesiunii (CD), Certificatul de Participare, pauza de cafea, prânzul (bufet) şi alte cheltuieli ocazionate de organizarea acestui eveniment.

Taxa de participare se achita în contul Institutului de Cercetări Juridice,RO52TREZ7055003XXX000085, deschis la Trezoreria Sector 5 Bucureşti, cod fiscal 4433910, cu menţiunea „taxă sesiune științifică_2015”, urmat de numele autorului. Plata se poate efectua şi prin Oficiile poştale (mandat poştal).
Taxa se achită pe articol şi nu pe autori.
Un autor va putea participa cu o singură lucrare ca unic autor. Se acceptă și lucrări în coautorat.

Înregistrarea în conferinţă va fi confirmată numai după transmiterea, prin e-mail (aurapreda7@yahoo.ro,) a dovezii de plată a taxei, scanată și salvata ca fișier pdf (de exemplu: Popescu.C._taxa/Popescu.C_Ionescu.V_taxa), cu menţiunea ” Taxă sesiune ICJ” .

Plata taxei de participare nu garantează acceptarea şi publicarea articolului şi nici nu va fi returnată în caz de neacceptare a articolului.

Programul detaliat al conferinței va fi disponibil, începând cu data de 10 aprilie 2015, după definitivarea acestuia, în funcţie de lucrările ştiinţifice ce vor fi susţinute.

PROGRAM

Pentru informaţii suplimentare sub aspect organizatoric (înscriere, tehnoredactare, modalitatea de plată, plata efectivă a taxei de participare, program) vă puteţi adresa persoanei de contact, dna. Aura Preda, la adresa de e-mail: aurapreda7@yahoo.ro.

COMITETUL de ORGANIZARE (pdf)

SURSA

Lasă un comentariu