Papiu Ilarian Data Protection Moot / 14 iunie 2019, Târgu-Mureș

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș (UMFST) organizează

Papiu Ilarian Data Protection Moot

– Competiție deschisă: Cel mai bun Responsabil cu Protecția Datelor din România –

Târgu-Mureș

14 iunie 2019

Competiția este organizată sub egida Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș (UMFST) în parteneriat cu Asociația SOROCAPP și alte asociații profesionale și universități din România.

Această competiție presupune o analiză, evaluare și dezbatere a reacțiilor post-factum unor incidente de securitate care afectează drepturile și libertățile fundamentale ale omului, în special dreptul la protecția datelor cu caracter personal. Cauza ce evidențiază incidentul de securitate este una ipotetică, iar participanții la competiție urmează să prezinte la data de 14 iunie 2019 în cadrul unui eveniment public, activitățile pe care le întreprind sau le propun să fie întreprinse pentru a trata riscurile la adresa datelor cu caracter personal și a genera conformare cu Regulamentul General privind Protecția Datelor. Având în vedere că o asemenea perspectivă de abordare creează și constată existența unor deprinderi caracteristice Responsabilului cu Protecția Datelor, membrii echipei câștigătoare vor primi o diplomă care consemnează calitatea de Cel mai bun Responsabil cu Protecția Datelor.

Competiția este una complexă și se adresează absolut tuturor categoriilor de persoane, de la liceeni la studenți și practicieni în domeniu, având un scop formativ și informativ în privința reglementărilor Regulamentului Uniunii Europene de Protecție a Datelor cu Caracter Personal. Juriul care desemnează echipa câștigătoare este alcătuit din profesioniști în domeniu, cercetători, profesori și practicieni.

Au confirmat prezenta in juriul competiției
Irina Alexe
Raul Felix Hodoș
Nicolae Dragos Ploeșteanu
Andrei Săvescu
Daniel-Mihail Șandru

Informații privind regulile de desfășurare, termenele specifice, cauza supusă competiției și alte informații sunt disponibile pe pagina de facebook a competiției, site-ul SOROCAPP și pe site-ul UMFST.

Competiția este intitulată Papiu Ilarian Data Protection Moot, purtând numele unui ilustru jurist, istoric, lingvist și om de stat, care a luptat pentru drepturile individuale și colective ale persoanelor, inclusiv a militat pentru protecția vieții private a indivizilor.

:: Reguli generale
:: Cauza Prima Facie

SURSA

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: