bpv Grigorescu Stefanica: Noi modificari aduse Codului Fiscal, cu aplicare imediata

Noi modificari aduse Codului Fiscal, cu aplicare imediata
Unele reguli noi de impozitare au intrat in vigoare recent, fiind implementate prin modificarea substantiala a unor prevederi din Codul Fiscal. Dintre acestea, printre dintre cele mai importante modificari se numara urmatoarele:

  • Includerea in sfera veniturilor neimpozabile a abonamentelor medicale

Primele de asigurare voluntara si serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, care sunt platite de angajator pentru angajatii proprii, nu sunt impozabile in sensul impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor, in limita a 400 EUR pe an.

Cheltuielile cu prima de asigurare sau cu serviciile medicale furnizate sub forma de abonament, suportate de angajati, indiferent daca se refera la servicii furnizate angajatului sau altei persoane pe care acesta o are in intretinere, in limita a 400 EUR pe an, nu sunt incluse in baza de calcul a impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor.

  • Clarificarea conditiilor de indeplinit pentru inregistrarea in scopuri de TVA

Organele fiscale competente vor putea refuza inregistrarea in scopuri de TVA a societatilor cu sediul activitatii economice in Romania care prezinta risc fiscal ridicat. Astfel, organele fiscale nu vor mai verifica, in baza unor criterii netransparente, daca persoana care solicita inregistrarea in scop de TVA justifica intentia si are capacitatea de a desfasura activitate economica, ci vor evalua riscul fiscal al acesteia. Criteriile de identificare a riscului fiscal ridicat vor fi stabilite prin ordin al Presedintelui ANAF.

  • Modificari in ceea ce priveste comertul cu produse accizabile

Se modifica Anexa 1 la Codul fiscal cu privire la nivelul accizelor pentru perioada 2017-2022. De asemenea, se aduc unele completari in ceea ce priveste unele operatiuni cu produse accizabile, in sensul impunerii ca unii operatori economici sa obtina autorizatiile necesare.

  • Stabilirea unui sistem de impunere pentru persoanele juridice romane care desfasoara unele activitati legate de hoteluri si alte facilitati de cazare, restaurante si alte servicii de alimentatie, baruri si alte activitati de servire a bauturilor

Persoanele incluse in aceste categorii care la data de 31 decembrie 2017 au realizat venituri cuprinse intre 100.001 EUR si 500.000 EUR, au fost platitoare de impozit pe profit si indeplinesc conditiile pentru incadrarea in categoria microintreprinderilor sunt obligate la plata impozitului pe veniturile microintreprinderilor incepand cu luna august 2017. In acest sens, acestea vor comunica organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului de impunere pana la data de 25 august 2017.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: