Irina Alexe, Mobilitatea înalţilor funcţionari publici – modalitate de modificare sau de încetare a raporturilor de serviciu?

Deşi nu are o vechime prea mare în sistemul administrativ românesc, înalta funcţie publică a creat deja şi continuă să creeze numeroase soluţii juridice controversate, atât datorită actorilor implicaţi în actul de guvernare, cât şi modului în care aceştia au înţeles să aplice reglementările în domeniu, şi ne referim aici în special la mobilitatea înaltului funcţionar public. Articolul se doreşte a fi o retrospectivă foarte realistă, exigentă şi critică a ceea ce s-a acumulat până în prezent în materia mobilităţii înalţilor funcţionari publici, cu atât mai mult cu cât, din păcate, „experimentele” realizate până în prezent nu prevăd un „viitor de aur” al acestei instituţii, apreciată la momentul înfiinţării ei ca fiind un instrument principal în profesionalizarea administraţiei publice şi de realizare a unei reforme autentice în această materie.

JURIDICE.ro

 

Irina Alexe, Mobilitatea înalţilor funcţionari publici – modalitate de modificare sau se incetare a raporturilor de serviciu? (Mobility of Senior Civil Servants – Method for Modification or Termination of Employment Relationships?), Revista de drept public, nr. 4/2009, p. 43-51. Available at SSRN

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: