CONFERINTA EMEA: excluderea ofertanților în procedurile de achiziție publică, în special în cazul încălcării legislației concurenței și a protecției datelor personale, 11 aprilie 2017

 

București – 11 Aprilie 2017 – Experți europeni clarifică excluderea ofertanților în proceduri de achiziții publice, în cadrul unei noi conferințe organizate de EMEA Conferences.

 

Lectori recunoscuți pe plan internațional vor explica riscurile practice de excludere a ofertanților în procedurile de achiziție publică, în special în cazul încălcării legislației concurenței și a protecției datelor personale.

 

Peter Trepte, Roger Bickerstaff și Aris Georgopoulos sunt avocați de instanță sau consultanță în cadrul unor firme internaționale prestigioase cu birouri în Marea Britanie, și lectori la Universitatea din Nottingham.

 

Practicienii români din domeniul achizițiilor publice vor avea ocazia să descopere analize și soluții de actualitate, prezentate din perspective complementare – practică și teoretică -, pornind de la exemple concrete si practica Curții Europene de Justiție.

 

Temele dezbătute în cadrul evenimentului includ:

 

  • Excluderea ofertanților ca urmare a unor abateri profesionale grave sau a încălcării grave sau repetate a obligaţiile principale în cadrul unor contracte anterioare
  • Efectele noilor reglementări europene privind protecția datelor personale asupra procedurilor de achiziție publică
  • Implicațiile din perspectiva dreptului concurenței ale trucării licitațiilor și ale creării asocierilor în procedurile de achiziție publică

 

Temele sunt extrem de importante în contextul actual. Consiliul Concurenței a anuntat în mod public că va declanșa o serie de investigații privind asocierile participante la proceduri de achiziție publică.  Implicațiile generate de intrarea în acorduri de asociere sunt esențiale în luarea deciziilor de business corecte.

 

Noul Regulament vizând Protecția Datelor Personale va intra în vigoare anul viitor. Acesta conține sancțiuni extrem de mari în cazul încălcării obligațiilor privind protecția datelor personale, calculate prin raportare la cifra de afaceri globală a întreprinderii. Așadar, devine imperios necesar ca practicienii să cunoască implicațiile asupra procedurilor de achiziție publică ale noului Regulament privind Protecția Datelor Personale.

 

Peter Trepte este licențiat în drept la două universități din Marea Britanie și Franța, și este doctor în drept. Lucrează ca avocat de instanță pe lângă Littleton Chambers în Londra și consultant extern pentru Grayston & Company în Bruxelles. Peter conduce Departamentul de Achiziții Publice și Anti-Coruptie de la Universitatea din Nottingham. El acordă consultanță și reprezintă clienți din domeniul public și privat cu privire la aspecte reglementate de dreptul european al achizițiilor publice. De asemenea, Peter acordă consultanță cu privire la aplicarea Acordului WTO în achizițiile guvernamentale.

 

Roger Bickerstaff este avocat recunoscut la nivel internațional, specializat în dreptul achizițiilor publice și tehnologia informației. Roger este partener în cadrul biroului Bird&Bird din Londra. Roger are mai mult de 20 de ani de experiență de consultanță în ceea ce privește aspecte de dreptul achizițiilor publice și drept comercial în proiecte de IT de mare anvergură. Roger este lector în domeniul achizițiilor publice la Univesitățile din Nottingham și Roma.

 

Aris Georgopoulos este profesor de drept european și drept public la Universitatea din Nottingham. Aris. El conduce Departamentul de Cercetare în domeniul Achizițiilor Publice Militare și Strategice al Universității din Nottingham. Aris este avocat, membru al Baroului din Atena, si a lucrat ca expert consultant pentru autorități din statele membre ale Uniunii Europene, în legatură cu revizuirea legislațiilor naționale vizând achizițiile publice.

 

Conferința se desfășoară în intervalul 9 – 16 și cuprinde prezentări interactive, pauză de cafea și un prânz de networking. Conferința va fi ținută în limba engleză.

Mai multe detalii despre agendă și înscriere la emeaconferences.com.

 

 

Despre EMEA Conferences

În cadrul conferințelor organizate, EMEA Conferences sprijină schimbul de cunoștințe specializate și cât se poate de actuale, invitând în România experți recunoscuți pe plan internațional în special in domeniul juridic. Formatul evenimentelor pune accent pe răspunsuri specializate la problemele de actualitate ale comunității de business, pe conținut relevant și de calitate livrat într-un mod eficient și personalizat.

 

DETALII

avocatura.com

evenimente.JURIDICE.RO

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: