Consultare publica: vizualizarea conţinutului actului normativ de transpunere, așa cum este publicat în Monitorul Oficial

Context

Consultarea este derulată în contextul discuţiilor privind publicarea MNE pe site-ul EUR-Lex (vizualizarea conţinutului actului normativ de transpunere, așa cum este publicat în Monitorul Oficial), propunându-se publicarea permanentă a MNE notificate începând cu 01 octombrie 2016. Publicarea se va face pe baze voluntare, fiecare SM urmând să îşi dea acordul, individual, la momentul notificării în baza SG COM. În cazul în care SM este de acord, accesul la conţinutul MNE se va face prin intermediul unui link URL sau ELI[1] link  către versiunile electronice autentice ale publicaţiilor oficiale naţionale.

Practic, se intenţionează facilitarea accesului la conţinutul actelor normative de transpunere, astfel cum apare acesta publicat în Monitorul Oficial şi comunicat ca atare de către autoritatea responsabilă în vederea notificării.

În prezent, accesul la conţinutul actelor normative publicate în MO nu este posibil în mod gratuit pentru public (inclusiv autorităţi publice) decât o perioadă foarte limitată de timp[2] , fiind  rezervat pe bază de abonament RAMO, spre deosebire de EUR-Lex (baza de date legislativă a Uniunii Europene).
Respondenţi vizaţi

Prin această consultare, COM solicită opiniile tuturor părților interesate relevante pentru demers.
Termen

Chestionarul diseminat de către autorităţile responsabile este deschis până la 15.09.2016.

 

Chestionarul este accesibil AICI


[1] Indicatorul European de Legislaţie – instrument comun de identificare şi de metadate pentru legislaţie, utilizat pe baze voluntare de către SM; România nu participă la ELI.

[2] De regulă, trei zile de la publicarea actului;

SURSA

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: