Lansare de carte – Fiducia și Trust-ul, 9 martie 2017, ora 16.00 la Facultatea de Drept a Universităţii București

Lansare de carte – Fiducia și Trust-ul

Fiducia, instituţia prin care și persoanele fizice se pot proteja în cazul insolvenţei

9 martie 2017, ora 16.00 la Facultatea de Drept a Universităţii București

Editura C.H. Beck în colaborare cu autorul, avocat dr. Daniel MOREANU, au plăcerea să anunţe lansarea volumului „Fiducia și  Trust-ul”.

 

Evenimentul va avea loc joi, 9 martie 2017, începând cu ora 16.00, în Sala Constantin Stoicescu a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii București.

Lucrarea „Fiducia si Trust-ul”, publicată în 2017 de Editura C.H. Beck, este prima și singura lucrare știinţifică ce analizează introducerea în sistemul juridic românesc a unei instituţii unice, inexistente anterior, și anume Fiducia.

Fiducia reprezintă un instrument juridic care permite divizarea patrimoniului unei persoane fizice sau juridice, fără a fi necesară constituirea unei entităţi juridice noi. Aceasta conferă protecţie împotriva ipotezei insolvenţei fiduciarului și este supusă principiului specializării dreptului de urmărire al creditorilor.

 

“Redactată cu rigoare terminologică, cu un discurs logic consistent și cu o autodisciplină de cercetare demnă de toată lauda, Fiducia și Trust-ul este una dintre cele mai bune lucrări de doctrină juridică elaborate în perioada post-decembristă în România”

  Prof.univ.dr. av. Valeriu STOICA

Lucrarea propune analiza comparativă a fiduciei în paralel cu echivalentul de drept anglo-saxon al acesteia, și anume Trust-ul, o instituţie cu rădăcini foarte adânci în cultura juridică anglo-saxonă, reprezentând astfel o „dublă monografie”.

„Ideea acestei lucrări a apărut în urmă cu aproximativ 8 ani când m-am confruntat în activitatea de avocat cu analiza Fiduciei, noutate absolută în peisajul juridic românesc, introdusă prin Codul civil din 2009 (intrat în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2011). În acest context am observat că lucrările știinţifice care să analizeze acest subiect lipsesc. Pregătirea lucrării „Fiducia și Trust-ul” a fost realizată ca parte din cercetarea știinţifică în cadrul cursurilor Școlii Doctorale a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din București, sub coordonarea unei personalităţi marcante a spaţiului juridic românesc contemporan, dl. Prof. univ. dr. av. Valeriu STOICA. În urma obţinerii titlului știinţific de „doctor în drept” cu cea mai înaltă distincţie, Summa cum Laudae, la începutul acestui an, rezultatul cercetării știinţifice a văzut lumina tiparului la o editură prestigioasă în domeniul juridic, și anume C.H. Beck”

Avocat dr. Daniel MOREANU

În cadrul evenimentului de lansare a lucrării  „Fiducia și Trust-ul” ce va avea loc joi, 9 martie 2017, ora 16.00 la Facultatea de Drept a Universităţii București, Sala Constantin Stoicescu, vor fi prezenţi:

  • Prof. univ. dr.  Flavius-Antoniu BAIAS, Decan al Facultăţii de Drept din  cadrul Universităţii din București
  • Prof. univ. dr. av.  Valeriu STOICA
  • Drd. Andreea ALEXE, Redactor-șef Editura C.H. Beck
  • Avocat dr. Daniel MOREANU, autorul lucrării „Fiducia și Trust-ul

 

Prezenţa în cadrul evenimentului de lansare a lucrării  „Fiducia și Trust-ul” nu presupune taxe de participare. Înscrierea participanţilor se realizează în ordinea cronologică a confirmărilor

Pentru confirmarea participării, vă rugăm să trimiteţi un email de înregistrare, la adresa andra.paceagiu@beck.ro, până miercuri, 8 martie 2017, ora 12:00.

Despre Editura C.H. Beck

Editura C.H. Beck are ca obiect exclusiv de activitate editarea cărţilor şi a publicaţiilor cu tematică juridică şi economică. Editura s-a impus pe piaţa literaturii juridice în anul 1998 ca urmare a asocierii dintre grupul românesc al Editurilor ALL şi editura germană C.H. BECK. Începând cu anul 2001, Editura All Beck s-a desprins din Grupul Editurilor ALL, iar din 2006 a preluat numele partenerului său european C.H. Beck, devenind astfel o societate independentă, cu capital majoritar german. Compania a devenit astfel parte integrantă a trustului european C.H. BECK, unul dintre cele mai vechi şi mai reprezentative din Europa, grup fondat în anul 1763. În prezent, acest grup include mai multe societăţi din Germania, Elveţia, Cehia, Polonia şi România.

Cărţile Editurii C.H. Beck pot fi comandate online în magazinul Beckshop

Despre autor

Daniel Moreanu este avocat în cadrul Baroului București din anul 2006, colaborator la materia Drept civil în cadrul departamentului de Drept privat, Facultatea de Drept, Universitatea din București. Este autorul unui număr de 11 studii și articole publicate în principalele reviste de drept și a participat, de asemenea, la numeroase conferinţe naţionale și internaţionale pe teme juridice.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: