Emil Duhnea, Dreptul concurenței. Regândirea premiselor antitrust, Wolters Kluwer, 2016

 

Emil Duhnea, Dreptul concurenței. Regândirea premiselor antitrust, Wolters Kluwer, 2016

Care este scopul dreptului concurenței? Cum se pot evalua mijloacele acestui instrument de politică economică în legătură cu protecția consumatorului? Pe cine apără intervenția guvernamentală? Această lucrare analizează fundamentarea și dezvoltarea dreptului concurenței, mai ales în SUA (Sherman Act) dintr-o nouă perspectivă și aduce o contribuție îndrăzneață la dezvoltarea doctrinei în acest domeniu. Autorul cărții a încercat să aducă în lumină toate curentele determinante, toţi actorii importanţi şi toate elementele cauzale ale adoptării Legii Sherman tocmai pentru a înlătura confuziile, prejudecăţile şi analizele superficiale privind apariția și dezvoltarea acestei ramuri de drept. În acest sens, Emil Duhnea propune cercetarea susținută chiar a ipotezei puternice, dar întru totul neabordată de către doctrină, aceea că dreptul concurenţei are la bază o înţelegere eronată a procesului competitiv de piaţă şi, prin urmare, departe de a fi garantul unei economii capitaliste, a schimbului liber, este în fapt o piedică.
Lucrarea este utilă atât pentru studenți cât și pentru practicienii care vor să aprofundeze bazele dreptului concurenței. Această carte, unică pe piața românească, are un cuvânt înainte scris de Adriana Almășan, una dintre personalitățile de prestigiu din România în domeniul dreptului concurenței.

DESPRE AUTOR
Emil Duhnea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti şi are un masterat în Dreptul Afacerilor, iar cel mai recent a absolvit programul Lideri pentru Justiţie din cadrul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer. Odată cu începerea facultăţii a devenit interesat şi de economie, începînd întâi studiul individual în şcoala austriacă de economie, iar ulterior urmînd seminariile Academiei Private a Institutului Ludwig von Mises România. Unul din domeniile asupra cărora s-a aplecat cu precădere este teoria şi istoria dreptului antitrust.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: