17 Noiembrie 2016 – Conferința Insolvența profesioniștilor și insolvența simplilor particulari

Despre eveniment

Legea insolvenţei persoanelor fizice intră în vigoare la 1 noiembrie. Este, de aceea, important ca această lege să fie explicată, cu luminile şi multele sale umbre şi, mai ales, să fie pusă în acord cu noile realităţi generate de legea dării în plată şi cu legea conversiei. Interesul unei dezbateri publice depăşeşte sfera consumatorilor, având impact inclusiv în privinţa creditorilor bancari, a executorilor judecătoreşti şi a notarilor, dar şi în cercul strâmt al creditorilor bugetari. Nu în ultimul rând, vor fi afectaţi furnizorii de utilităţi, asociațiile de proprietari şi alţi stakeholderi ai debitorilor supra-îndatorați.

În privinţa insolvenței profesioniştilor, trebuie remarcat faptul că în octombrie au intrat în insolvenţă, aproape simultan, cele două mari entităţi care au furnizat agent termic bucureştenilor, Radet și Elcen.Legislația şi practica nu sunt foarte adaptate în privinţa procedurilor de insolvenţă îndreptate împotriva unor companii publice (regia autonomă, de exemplu, nu „beneficiază” decât de un simplu alineat în cuprinsul art. 3 din Legea insolvenței nr. 85/2014) şi, mai ales, nu sunt făcute pentru a da răspunsuri la problemele determinate de insolvențe care să privească un număr atât de mare de gospodării – sunt peste 460 de mii în Bucureşti (cca 1,8 mil. beneficiari). 

În altă ordine de idei, avertismentele tot mai dese ale BNR, precum şi anunţul ANAF conform căruia fiscul face controale la bănci şi deja a descoperit mari probleme, rezultate din cesiunea ilegală de creanțe către colectori, înseamnă că şansele apariţiei unor insolvenţe în sectorul bancar creşte considerabil.

Temele evenimentului

Insolvența persoanelor fizice, insolvența profesioniștilor și insolvența în sectorul bancar – iată trei teme majore pentru conferinţa organizată de Piperea și Asociații și Editura C.H. Beck în data de 17 noiembrie 2016, între orele 10:00 – 16:00, la Camera de comerţ și Industrie a României.

La conferinţă vor vorbi avocaţi şi practicieni în insolvență, economişti, cadre didactice, precum şi Samuel Bufford, fost judecător american de bankruptcy din Los Angeles, actualmente profesor la Universitatea Pennsylvania.

Speakerii și programul conferinței


Invitaţi speciali – Samuel Bufford, fost judecător american de bankruptcy, Daniel Zamfir, deputat în Parlamentul României şi Lucian Isar, analist financiar bancar

Programul conferinței

Prof.univ. dr. Gheorghe Piperea, managing partner Piperea și Asociații – Specificul procedurii insolvenţei RADET
Samuel Bufford – Public company insolvencies – special issues
Florian Mateiță, partener Rominsolv – Oltchim, la 3 ani de la deschiderea procedurii insolvenţei
Lucian Isar – Rezoluţia bancară
Prof. Julia Metzger – Considerations in deciding to close a bank
Daniel ZamfirCâteva gânduri relative la legea DIP şi la legea conversiei
Irina Sorescu, partener Piperea şi Asociații – Efectele deschiderii procedurii insolvenţei
dr. Alexandru Dimitriu, partener Piperea şi Asociaţii – Cazurile şi efectele închiderii procedurii insolvenţei

Cum poți participa

Completează formularul disponibil aici și trimite-l până cel târziu la data de 14 Noiembrie 2016 la adresamarketing@beck.ro cu mențiunea Participare Conferință Insolvență 17 noiembrie

Taxa de participare este de 250 RON + TVA, iar data limită pentru plata acesteia este 15 noiembrie 2016.

Informaţii suplimentare şi întrebări

Andra Paceagiu
Email: marketing@beck.ro
Telefon mobil: 0728.408.441
Telefon/fax: 021/410.08.48

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: