Comunicat de presă privind desfășurarea celei de-a treia Conferințe internaționale a Autorității Electorale Permanente (6 – 7 octombrie 2016)

 

 

 

Comunicat de presă

privind desfășurarea celei de-a treia Conferințe internaționale

a Autorității Electorale Permanente (6 – 7 octombrie 2016)

 

Astăzi a început la Dunavățu de Jos, județul Tulcea, cea de-a treia Conferință internațională a Autorității Electorale Permanente (AEP), cu tema ”Modernizarea proceselor electorale”.

Evenimentul reunește reprezentanţi ai organismelor de management electoral din zece ţări, precum şi ai unor organizaţii internaţionale cu activitate remarcabilă în domeniul electoral, precum Institutul Internaţional pentru Democraţie şi Asistenţă Electorală (International IDEA), Asociaţia Mondială a Organismelor Electorale (A-WEB), Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) şi Centrul Internaţional pentru Studii Parlamentare (ICPS).

De asemenea, la Conferință participă reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Interne, ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Institutului European din România, precum şi membri ai unor organizaţii neguvernamentale care activează în domeniul electoral.

În cuvântul de deschidere, președintele AEP, Ana Maria Pătru, a prezentat principalele proiecte realizate și implementate de Autoritate în domeniul modernizării proceselor electorale, evidențiind rolul decisiv al factorului uman. În opinia președintelui AEP, „modernizarea proceselor electorale, indiferent de forma pe care aceasta o îmbracă, trebuie să înceapă întotdeauna cu oamenii”.

„Nu mă refer aici la dobândirea unor competenţe practice sau tehnice în materie electorală. Mă refer la modernizarea modului de a gândi şi de a vedea lucrurile, la viziune, renunţarea la tradiţionalism şi adaptarea la evoluţia societăţii, precum şi la implicarea activă în procesul electoral, bineînţeles în limita cadrului legal existent”, a mai precizat  Ana Maria Pătru.

Lucrările celei de-a treia Conferințe internaționale a Autorității Electorale Permanente sunt transmise în direct pe pagina oficială de Facebook a AEP, pe site-urile www.privesc.eu și www.juridice.ro

 

Direcția comunicare și relații externe

06.10.2016

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: