„Excepţia priorităţii dreptului UE faţă de normele de drept intern” in volumul Cartea de excepții în procedura civilă, C. H. Beck, 2016

Cartea de excepții în procedura civilă

Cartea de
excepții în procedura civilă
Lucrarea îşi propune abordarea tematicii complexe a excepţiilor procesuale din perspectiva practicianului, scopul ei fiind de a oferi un suport practic şi util profesioniştilor, dar şi studenţilor la drept sau altor persoane implicate în procedurile judiciare.
Reunirea autorilor situaţi pe poziţii diferite în soluţionarea unui litigiu civil – magistrat şi avocat – a permis o abordare complexă a materiei excepţiilor.
În modul de tratare a fiecărei excepţii procesuale s-a urmărit structurarea acesteia în corelaţie cu raţionamentul logic, care conduce la ridicarea ori, dimpotrivă, la combaterea acestui instrument procesual şi, deopotrivă, în corelaţie cu etapele inerente documentării, analizei şi deliberării asupra unei excepţii procesuale din partea unei instanţe de judecată, punându-se accentul pe aspectele încă controversate sau pe acelea care nu au încă o modalitate de abordare consacrată, ca efect al modificărilor legislative intervenite în materie şi încercându-se, acolo unde este posibil, să se ofere soluţii tranşante, care să constituie un sprijin real pentru cei interesaţi.

Astfel, analiza fiecărei excepţii conţine explicaţii şi comentarii privindreglementarea, definiţia, invocarea, regimul juridic şi soluţionarea, precum şi o ultimă secţiune cuprinzând soluţii din jurisprudenţă, deosebit de utilă practicienilor.

În aceste condiţii lucrarea reprezintă un instrument indispensabil pentru promovarea unor soluţii temeinic fundamentate normativ şi jurisprudenţial.

Excepţiile sunt tratate individual pe parcursul a câte 6 secţiuni.

Colectivul de autori

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: