Conferința “Energie pentru viitor. Investește inteligent!”, sub patronajul Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei 19 mai 2016 – JW Marriott Bucharest Grand Hotel

”Cred că Acordul global asupra climei de la Paris, semnat de curând, în 22 aprilie 2016, de 175 state – printre care și România -, constituie un factor determinant al creșterii și dezvoltării sectorului energetic la nivel mondial, întrucât acesta implementează limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră de către fiecare stat semnatar.

Actele normative la nivel european și mondial în domeniul energiei și al resurselor naturale sunt numai premise optimiste de la care trebuie să pornim, însă la nivel micro, fiecare stat trebuie să stabilească strategii personalizate și, totodată, să elimine ”vampirismul energetic”.

Pentru construirea unei piețe a energiei integrate la nivel național, România trebuie să mizeze pe faptul că se află în topul țărilor din UE în ceea ce privește independența energetică, având o poziție geostrategică favorabilă, deținând resurse naturale variate și producând energie prin forțele proprii. Nu este de neglijat faptul că România se numără printre țările cu cea mai mică dependență de gaze naturale din import. Totuși, este vitală identificarea și activarea unor noi capacități producătoare de energie ținând seama de deficitul de capacitate iminent începând din anul curent în țară.

Proiectele de sustenabilitate și inovație energetică din România implementate de oameni potriviți și pasionați pot deveni un element cheie pentru viitorul energiei. O programă specifică de strategie a țării coordonatoare este vitală în identificarea de noi opțiuni și idei de dezvoltare a mediului de business și a parteneriatului public-privat.”

Avocat Partener Ovidiu Miheț

SURSA

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: