Universitatea de Vest Timisoara, Facultatea de Drept: Conferinţa Internaţională a Doctoranzilor şi Studenţilor în Drept (ed. 8), 20 mai 2016

Şcoala Doctorală a Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, împreună cu Centrul European de Studii şi Cercetări Juridice Timişoara organizează

Conferinţa Internaţională a Doctoranzilor şi Studenţilor în Drept (ed. 8)

Timişoara

20 mai 2016

Scopul organizării acestei manifestări, unică în România prin specificul ei şi prin amploarea numărului participanţilor, este acela de a stimula valorificarea cercetării ştiinţifice a doctoranzilor şi studenţilor în drept, facilitând publicarea rezultatelor activităţii de cercetare, dar şi stabilirea de relaţii de colaborare între facultăţile şi şcolile doctorale de la care provin participanţii. La conferinţă sunt invitaţi să participe doctoranzii facultăţilor de drept din România, precum şi cei ai unor facultăţi de drept prestigioase din Europa.

Volumul conferinţei, cuprinzând lucrările doctoranzilor, urmează să fie publicat la Editura Universul Juridic, care îi va garanta înalta ţinută ştiinţifică şi grafică, şi să fie oferit participanţilor cu ocazia manifestării. Totodată, volumul va fi transmis de către organizatori tuturor bibliotecilor facultăţilor de la care provin autorii.
Lucrările pot fi redactate în limba română sau în limba engleză. Lucrările prezentate spre publicare de doctoranzi trebuie să fie avizate din punct de vedere ştiinţific de către conducătorii de doctorat ai acestora.

Vă adresăm invitaţia de a lua parte la lucrările conferinţei, exprimându-ne speranţa că această manifestare va constitui locul de întâlnire a cât mai multor jurişti de marcă din Europa şi va contribui la întărirea relaţiilor de cooperare dintre aceştia.


I. Cerințe de redactare a lucrării
Titlul (majuscule, bold, centrat, 14)
Numele autorului (ex. Sandra Marked¹) (caractere italice, bold, centrat 12)
Gradul universitar, ordinea (în funcţie de indicele ataşat numelui), centrat
Instituţia la care autorul este înscris la doctorat (în funcţie de indicele ataşat numelui), caractere italice, centrat (spaţiu, după care urmează conţinutul lucrării)
Numele conducătorului ştiinţific de doctorat, caractere italice, centrat
Rezumat şi termeni-cheie: font Times New Roman, 12 pt.
Textul va fi redactat în paginaţie format A4, margini: stânga 3 cm, celelalte margini 2,5 cm, font Times New Roman, 12 pt.
Paginile nu vor fi numerotate. Între paragrafe nu se vor insera spaţii.
Titlurile capitolelor vor fi scrise cu majuscule, cu spaţiu liber între acestea şi corpul de text. În cadrul capitolelor, titlurile subcapitolelor vor fi scrise cu caractere italice.
Referinţele bibliografice folosite în text vor fi numerotate automat, în subsolul paginii.
Recomandare pentru lista bibliografică de la sfârşitul lucrării: 1. Lippman, M:Contemporary Criminal Law, London: Sage Publications, 2007.
Lucrarea va fi redactată în limba engleză sau în limba română și va fi însoţită de un rezumat în limba engleză.

II. Desfășurarea conferinței și publicarea volumului
Secţiunile conferinţei: Drept public; Drept privat.
Lucrările conferinţei se vor desfăşura în amfiteatrele Facultăţii de Drept, dotate cu videoproiectoare şi instalaţie de traducere simultană. În cadrul secţiunilor, durata de susţinere a fiecărei lucrări este de 15 minute.
Textele lucrărilor prezentate (maxim 15 pagini, format A4) vor fi publicate în volumul lucrărilor conferinţei, cu condiţia ca lucrarea să fie trimisă în formatul electronic stabilit pe adresa de e-mail a facultăţii (conference@e-uvt.ro, cu specificaţia Pentru ”Conferinţa Internaţională a Doctoranzilor și Studenților în Drept 2016” şi să fie achitată taxa de participare până la data de 8 aprilie 2016.
Volumul conferinţei va fi înmânat participanţilor prezenţi.

III. Condiții de participare
Înregistrarea şi taxa de participare la conferinţă:
Fiecare participant la conferinţă poate prezenta spre publicare şi susţinere o singură lucrare. Taxa de participare de 100 EUR acoperă costurile pentru publicarea lucrării şi costul mesei de prânz din ziua conferinţei. Înscrierea la conferinţă se face prin e-mail la adresa: conference@e-uvt.ro.
Participanţii care optează pentru cazare sunt rugaţi să facă personal rezervări la Hotel Savoy (Timişoara, Spl. Tudor Vladimirescu nr. 2, http://www.hotelsavoytimisoara.ro) sau la Hotel Timișoara (Timişoara, Str. Mărășești nr. 1-3, http://www.hoteltimisoara.ro)
Achitarea taxelor: Participanţii vor fi înscrişi la conferinţă doar dacă vor achita taxa de participare până la data de 8 aprilie 2016, prin transfer bancar. Taxele se achită în lei la cursul RON/EUR de la data plăţii în cazul participanţilor din România, respectiv în EUR în cazul participanţilor din străinătate, după cum urmează: Beneficiar: ASOCIAȚIA CENTRUL EUROPEAN DE STUDII ŞI CERCETĂRI JURIDICE TIMIŞOARA BANCA TRANSILVANIA TIMIŞOARA – ROMÂNIA, COD SWIFT: BTRLRO22TMA Cont IBAN în RON: RO32BTRL03601205J74582XX Cont IBAN în EUR: RO07BTRL03604205J74582XX

Organizatorii invită participanţii să solicite finanţare instituţiei de la care provin, aceasta putând acoperi total sau parţial costurile de participare la conferinţă.

Date limită
1. Înscriere şi trimitere a lucrării în format electronic: 8 aprilie 2016
2. Plata taxei de participare (data creditării contului beneficiarului): 8 aprilie 2016
3. Confirmarea prin e-mail a înregistrării (de către organizatori): 15 aprilie 2016

IV. Programul orientativ
Vineri, 20 mai 2016
9:00-9:30 Înregistrarea participanţilor (primirea mapelor, a programului şi a volumului conferinţei)
9:30-10:00 Deschiderea lucrărilor conferinței
10:00-13:00 Lucrări pe secţiuni
13:00-14:00 Prânz
14:00-18:00 Lucrări pe secţiuni
18:00-18:30 Închiderea lucrărilor conferinței

Persoane de contact
Asist. univ. dr. Sorina Doroga: sorina.doroga@e-uvt.ro
Asist. drd. Maximilian-Andrei Druță: maximilian.druta@e-uvt.ro
Asist. drd. Alexandru Doroș: alexandru.doros90@e-uvt.ro


* înscrierile în vederea participării la acest eveniment se pot face până la data de 8 aprilie 2016, la adresa de e-mail: conference@e-uvt.ro

SURSA evenimente.JURIDICE.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: