Faza națională a concursului internațional studențesc TELDERS INTERNATIONAL LAW MOOT COURT COMPETITION 18 MARTIE 2016, Targu Mures

Universitatea ”Petru Maior” Tîrgu-Mureș organizează

Telders International Law Moot Court Competition

Târgu-Mureș, Universității Petru Maior, Aula Magna

18 martie 2016, ora 9:00

Universitatea Petru Maior din Tîrgu-Mureș a fost desemmnată de către Grotius Centre of Leiden University (Haga) organizator al fazei naționale, datorită expertizei în domeniul acestui concurs și a rezultatelor obținute de către echipele universității la edițiile anterioare. Responsabilii de organizare sunt studenta din anul IV specializarea Drept, Iulia Diana David și conferențiar universitar dr. Nicolae-Dragoș Ploeșteanu din cadrul Departamentului de Drept și Administrație Publică.

Echipele participante reprezintă Universitatea București, Universitatea de Vest Timișoara și Universitatea Lucian Blaga Sibiu, fiind coordonate de către avocat drd. Elena Lazăr – București, asistent drd. Sorina Doroga, domnul Vlad Macovei – Timișoara, conferențiar universitar dr. Laura Crăciuneanu, domnișoara Violeta Bunici – Sibiu.

Pledoariile se vor desfășura exclusiv în limba engleză conform programului stabilit de organizatori. Cauza este intitulată „The interception in the Vinous Sea Dispute” și simulează un proces desfășurat în fața Curții Internaționale de Justiție de la Haga. Pe fond cauza pune în discuție probleme de actualitate în relațiile internaționale, referitoare la refugiați, la rutele maritime pe care aceștia le urmează pentru a pătrunde în țările de destinație, abuzurile și riscurile pe care le suportă și le înfruntă în demersurile lor pentru o viață mai bună, precum și obligațiile ce revin statelor față de asemenea persoane.

Evenimentul este public însă intrarea în sală se face exclusiv în pauzele prevăzute în programul evenimentului. Acesta se adresează oricăror persoane care sunt interesate în domeniul argumentării juridice din domeniul cauzei ori pentru a avea un model de elită, cel mai reprezentativ la nivel național, cu privire la studenții participanți. Echipa universității câștigătoare urmează să reprezinte România la faza internațională care se va desfășura la Haga.

Jurizarea celor trei runde de pledoarii se va face de către experți de excepție: doamna profesor Malgosia Fitzmaurice de la Queen Mary University of London, domnișoara dr. Leda Panaiot, consilier juridic senior din cadrul E-On România, domnul Andrei Palade din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României. În cadrul evenimentului va exista un workshop asupra unei tematici de actualitate a dreptului internațional public, eveniment la care va participa domnișoara dr. Meagan Wong, specializată în dreptul mării, din cadrul Queen Mary University of London.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: