Lansare de carte la Tirgu-Mures, 19 martie 2016: Andrei Palade, Jurisdictia universala asupra crimelor internationale, Editura Universitara, 2016

Lansare de carte la Tirgu-Mures, 19 martie 2016: Andrei Palade, Jurisdictia universala asupra crimelor internationale, Editura Universitara, 2016

 

Andrei Palade, Jurisdictia universala asupra crimelor internationale, Editura Universitara, 2016

La data de 19 martie, sâmbătă, în Sala Mică a Palatului Culturii din Tîrgu-Mureş se va desfăşura lansarea cărţii cu titlul „Jurisdicţia universală a instanţelor naţionale asupra crimelor internaţionale”, a domnului Andrei Palade, fost absolvent al Universităţii Petru Maior din Tîrgu-Mureş, în prezent diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Lansare Andrei Palade.jpgInvitaţi speciali la această lansare sunt doamna profesor Malgosia Fitzmaurice de la Qeen Mary University of London şi profesor Meagan Wong de la  Qeen Mary University of London. Prezentarea cărţii este realizată de domnul  avocat Raul Miron şi de domnul conferenţiar universitar dr. Nicolae Ploeşteanu, laolaltă cu autorul Andrei Palade.

Evenimentul este organizat de către Universitatea Petru Maior din Tîrgu-Mureş în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Mureş.

Andrei Palade, Jurisdictia universala asupra crimelor internationale, Editura Universitara, 2016

 

 

Despre autor:

Andrei Palade este licenţiat în ştiinţe juridice din anul 2013, fiind absolvent al Universităţii Petru Maior din Tîrgu-Mureş. Din anul 2015 a dobândit statutul de diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.

Despre carte:

„Istoria omenirii poartă inexorabilul adevăr al conflictelor dintre semeni. Comunitatea internaţională contemporană este marcată de o multitudine de conflicte cu forme şi intensităţi variabile. Din nefericire, aceste conflicte au un numitor comun: comiterea unor fapte de o gravitate nespusă, calificate juridic drept crime internaţionale. Confruntată fiind cu cele mai odioase întâmplări, setea de justiţie a comunităţii internaţionale încearcă a fi potolită prin mai multe mijloace juridice de drept internaţional. Instanţele cu caracter internaţional menite să judece crimele internaţionale au ajuns să beneficieze de un larg concurs, dovadă fiind bijuteria, încă neşlefuită, a coroanei instanţelor cu caracter internaţional: Curtea Penală Internaţională. Există şi modalităţi de a aduce dreptate mai controversate: atunci când instanţele unui stat judecă fapte comise pe alte meridiane, cu protagonişti complet străini. Ce drept are Curtea de Apel din Madrid să decidă destinul unei persoane implicate în presupuse atrocităţi petrecute la înălţimea Himalayei? Lucrarea de faţă nădăjduieşte a răspunde la această întrebare – resorturile politice sunt uneori lesne de înţeles, iar temeiul juridic adesea şubred.”

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: