Andrei Palade, Jurisdictia universala asupra crimelor internationale, Editura Universitara, 2016

Palade_Jurisdictia_univ_asupra_crimelor_internationaleAndrei Palade, Jurisdictia universala asupra crimelor internationale, Editura Universitara, 2016

Despre autor:
Andrei Palade este licențiat în științe juridice din anul 2013, fiind absolvent al Universității Petru Maior din Tîrgu-Mureș. Din anul 2015 a dobândit statutul de diplomat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
Despre carte:
„Istoria omenirii poartă inexorabilul adevăr al conflictelor dintre semeni. Comunitatea internațională contemporană este marcată de o multitudine de conflicte cu forme și intensități variabile. Din nefericire, aceste conflicte au un numitor comun: comiterea unor fapte de o gravitate nespusă, calificate juridic drept crime internaționale. Confruntată fiind cu cele mai odioase întâmplări, setea de justiție a comunității internaționale încearcă a fi potolită prin mai multe mijloace juridice de drept internațional. Instanțele cu caracter internațional menite să judece crimele internaționale au ajuns să beneficieze de un larg concurs, dovadă fiind bijuteria, încă neșlefuită, a coroanei instanțelor cu caracter internațional: Curtea Penală Internațională. Există și modalități de a aduce dreptate mai controversate: atunci când instanțele unui stat judecă fapte comise pe alte meridiane, cu protagoniști complet străini. Ce drept are Curtea de Apel din Madrid să decidă destinul unei persoane implicate în presupuse atrocități petrecute la înălțimea Himalayei? Lucrarea de față nădăjduiește a răspunde la această întrebare – resorturile politice sunt uneori lesne de înțeles, iar temeiul juridic adesea șubred.”

 

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: