Convenţia Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor / 7-8 aprilie 2016, Bucureşti

Consiliul Superior al Magistraturii în parteneriat cu Administrația Instanțelor din Norvegia, Ministerul de Justiție din Polonia, Ministerul de Justiție din Cehia și Administrația Instanțelor din Lituania organizează seminarul

Convenţia Europeană a Drepturilor Omului ca parte integrantă a metodologiei judiciare – motivarea hotărârilor

Bucureşti

7-8 aprilie 2016

Seminarul va trata specificul invocării jurisprudenţei Curţii Europene a Drepturilor Omului în domenii acoperite de articolul 2 (dreptul la viaţă), articolul 3 (dreptul de a nu fi supus torturii), articolul 5 (dreptul la libertate şi siguranţă), articolul 6 (dreptul la un proces echitabil) şi articolul 8 (dreptul la respectarea vieţii private, domiciliului şi corespondenţei).

Limba de lucru a seminarului este limba română, iar lucrările seminarului se vor desfăşura sub următoarea formă:
– o conferinţă în data de 7 aprilie 2016, la care vor participa 20 de judecători români, alături de judecători din Lituania, Cehia, Polonia şi Norvegia;
– grupuri de lucru cu caracter practic, în data de 8 aprilie 2016, la care vor participa 10 judecători români, alături de judecători din Lituania, Cehia, Polonia şi Norvegia.

Costurile de transport și cazare (1 noapte) pentru un număr de maxim 10 participanţi români vor fi suportate din bugetul proiectului, pentru participarea la seminarul organizat la Bucureşti.

Judecătorii cu grad de tribunal care doresc să participe sunt rugați să depună o scrisoare de intenție, însoțită de următoarele documente:
– CV complet, în limba română, semnat pe fiecare pagină;
– formular de înscriere;
– scrisoare de intenţie.

Participanții selectați vor primi la adresele de e-mail indicate, în timp util, informații detaliate privind agenda, materialele de curs și orice alte detalii relevante.

Persoanele interesate sunt rugate să transmită, în format electronic, până la data de 4 martie 2016, documentele menționate mai sus, în atenția doamnei Călina GHIŢULESCU, consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției Afaceri Europene, Relații Internaționale și Programe.


* mai multe detalii la adresa de e-mail: calina.ghitulescu@csm1909.ro, sau nr. de telefon 021.319.81.89, fax: 021.311.69.44

SURSA evenimente.JURIDICE.ro

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: