FIAT IUSTITIA MOOT COURT COMPETITIONS

DETALII

Cercul de drept Ius Iuventutis a fost constituit în perioada 1999-2000, fiind primul cerc studențesc înființat pe lângă Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu Mureș. Ius Iuventutis reflectă cu siguranță spiritul noii generații de juriști care provin de pe băncile Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. Evoluția lui este strâns legată de dezvoltarea instituțională a acestei universități. Inițiativa înființării acestei grupări aparține aproape în exclusivitate unor studenți vizionari, al căror nume nu îl precizãm în acest context, deoarece acest tip de inițiativã a caracterizat, caracterizeazã și va caracteriza întotdeauna funcționalitatea Cercului. Ca urmare, Ius Iuventituis a aparținut, aparține și va aparține întotdeauna fiecărui student cu inițiativă. Iar inițiativa înseamnă, totodată, inițiere.

Cercul a traversat numeroase etape de la înființarea sa și rezultatele sale sunt notabile, chiar dacă asemeni ființelor, a traversat urcușuri și coborâșuri. Activitatea Cercului este una complexă, care acoperă o paletă largă de domenii, însă activitatea reprezentativă, devenită în timp tradiție, este organizarea și pregătirea studenților pentru concursuri de tip moot court, atât la nivel național și internațional.

Membrii Cercului au dus bunul nume al Universității ,,Petru Maior”, cu diverse prilejuri, în țară, dar și dincolo de fruntariile României. Studenții de la universități de prestigiu din țară cooperează cu membrii cercului, iar în ,,luptă dreaptă emoțiile sunt deopotrivă ori de câte ori se ivește vreo competiție.” Cel mai important lucru pentru membrii Cercului este să afirme spiritul original al plaiurilor mureșene, să afirme existența caracteristicilor fiecărei generații și să întemeieze relații de respect și prietenie cu cei asemeni lor de la alte Universități.

Anul universitar 2013-2014 a fost unul dintre anii frumoși ai activității Cercului, marcând printre altele, valorificarea unor eforturi de mai mulți ani de zile și, totodată, deschiderea către noi domenii. În acest an se poate spune că a existat cea mai bună colaborare cu alte centre universitare din țară; a apărut și primul volum Fiat Iustitia Moot Court Competition; au văzut lumina tiparului la Editura Universitară două volume cu tematică jurisprudențială din activitatea Curții Europene a Drepturilor Omului, la realizarea cărora au contribuit și studenți târgumureșeni; s-a contribuit substanțial la înființarea și funcționarea asociației European Law StudentsAssociation Târgu-Mureș; unul dintre studenți a fost selectat și desemnat câștigător al locului III la competiția națională Studentul Anului. O realizare de excepție o reprezintă participarea unei echipe de studenți la concursul internațional Willem C.Vis Moot (Viena), prin aceasta deschizându-se un nou drum către un domeniu atractiv și competititiv al dreptului: arbitrajul internațional.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: