CJUE: Durata procedurilor în fata Curtii si a Tribunalului continua să scada în mod semnificativ

Statistici judiciare 2012: consolidarea rezultatelor obținuțe în acești ultimi ani
Durata procedurilor în fața Curții și a Tribunalului continuă să scadă în mod semnificativ
Statisticile judiciare ale Curții pentru anul 2012 sunt marcate, în general, de o productivitate susținută și de o îmbunătățire foarte semnificativă a eficacității în ceea ce privește durata procedurilor. În plus, se poate nota o ușoară scădere a numărului total de cauze introduse în fața celor trei instanțe (1 427 în 2012 față de 1 569 în 2011), scădere care, ținând seama de evoluția contenciosului în ultimii cinci ani, ar putea avea un caracter mai degrabă conjunctural.
Curtea de Justiție

În 2012, Curtea a soluționat 595 de cauze și a fost sesizată cu 632 de cauze noi. Numărul de cauze introduse continuă să fie foarte ridicat și ocupă, în istoria Curții, a doua poziție în rândul celui mai ridicat număr de cauze introduse în decursul unui an. Deși a scăzut cu aproximativ 8 % în  raport cu anul 2011 (688 de cauze introduse), acest lucru se explică în principal printr-o ușoară  scădere, în raport cu anul trecut, a numărului de recursuri introduse împotriva hotărârilor
Tribunalului. În ceea ce privește trimiterile preliminare înregistrate, numărul acestora în 2012 este  al doilea ca mărime atins vreodată în toată istoria Curții.
Referitor la durata procedurilor, datele statistice sunt foarte pozitive. În ceea ce privește situația specifică a trimiterilor preliminare, această durată se ridică la 15,7 luni.
Astfel, în 2012, durata medie de soluționare a trimiterilor preliminare a atins nivelul istoric cel mai scăzut.
În privința acțiunilor directe și a recursurilor, durata medie de soluționare a fost de 19,7 luni și, respectiv, de15,3 luni.

DETALII

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: